Наслов:

БРИЛИЈАНТЕН НАСТАП


Издадено на: 31.07.1985
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13838 | Страна: 10

Програма:
Партита во B-dur од Јохан Себастијан Бах, Балада во g-moll, Скерцо во b-moll и Полонеза во As-dur од Фредерик Шопен, Естампи од Клод Дебиси и Суити од балетите „Тророгата шапка“ и „Љубовта-волшебница“ од Мануел де Фаља.
Учесници:
Икуко Ендо - пијано, Јапонија

Клучни зборови:
1985 Балада во g-moll Естампи Икуко Ендо Јохан Себастијан Бах Клод Дебиси Љубовта - волшебница Мануел де Фаља Охридско лето Партита во B-dur Полонеза во As-dur Скерцо во b-moll Снежана Пановска Суити од балетите Тророгата шапка Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат