Наслов:

СИВО … НЕИНТЕРЕСНО …


Издадено на: 30.07.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6852 | Страна: 11

Програма:
Дивертименто бр. 8 од Моцарт, Квинтет од Стојков, Еклога од Вајингерли, Прашки времиња од Дворачек и Мала камерна музика од Хиндемит; Дела од Брамс, Шуберт, Чајковски
Учесници:
Скопски дувачки квинтет; Билјана Јовановска - сопран; Васил Атанасов - обоа
Забелешка:
За концертите на Скопскиот дувачки квинтет, Билјана Јовановска - сопран, Васил Атанасов - обоа

Клучни зборови:
1985 Билјана Јовановска Брамс Вајингерли Васил Атанасов Владо Чучков Дворачек Дивертименто бр. 8 Еклога Квинтет Мала камерна музика Моцарт Охридско лето Прашки времиња Скопски дувачки квинтет Стојков Хиндемит Чајковски Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат