Наслов:

СЕРИОЗЕН ПРИСТАП


Објавено на: 25.07.1985
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13832 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина, пијано и оркестар во d-moll од Феликс Менделсон и Симфонија бр. 5 во B-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; Нина Коган - пијано; Павел Коган - виолина, диригент

Клучни зборови:
Нина Коган Павел Коган Концерт за виолина Симфонија бр. 5 во B-dur Снежана Пановска 1985 пијано и оркестар во d-moll Феликс Менделсон Франц Шуберт Охридско лето Камерен оркестар на РТС

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат