Наслов:

СУШТИНСКА ВИРТУОЗНОСТ И СЕНЗИБИЛНОСТ


Објавено на: 18.07.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6842 | Страна: 10

Програма:
16 Валсови оп. 39 од Јоханес Брамс и дела од Сергеј Рахмањинов, Игор Стравински и Даријус Мијо.
Учесници:
Љупка Хаџи-Георгиева - пијано; Евгениј Корољов - пијано
Забелешка:
За концертот на пијанистичкото дуо: Хаџигеоргиева - Корољов

Клучни зборови:
16 Валсови оп. 39 Даријус Мијо Владо Чучков Јоханес Брамс Игор Стравински Љупка Хаџи-Георгиева Сергеј Рахмањинов Евгениј Корољов 1985

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат