Наслов:

„ОРФЕЈ“ ПО 35 ГОДИНИ


Издадено на: 18.07.1985
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13825 | Страна: 8

Програма:
Опера „Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук
Учесници:
Хорот и оркестарот на операта при МНТ; Анастазија Мухиќ - сопран; Никола Атанасов - флејта; диригент: Мјечислав Новаковски, Полска

Клучни зборови:
„Орфеј“ 1985 Анастазија Мухиќ Кристоф Вилибалд Глук Мјечислав Новаковски Никола Атанасов Охридско лето Снежана Пановска Хорот и оркестарот на операта при МНТ

Оригинален извадок: