Наслов:

ДВЕ ДОЖИВУВАЊА


Објавено на: 28.06.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6825 | Страна: 10

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар од Вебер и др.; Неколку студии и поеми од Скрјабин, Соната бр. 4 од Прокофјев, 24 прелудиуми од Шостакович и Соната од Шчедрин.
Учесници:
Македонска филхармонија; Билјана Јовановска - сопран; Борис Трајанов - баритон; Гордана Јосифовска - обоа; Силвана Чулева - флејта; Лазо Ристов - труба; Жарко Тишовски - кларинет; Зое Ерисман - пијано, САД
Забелешка:
За „Подиум на младите“ со Македонската филхармонија и пијанисткат Зое Ерисман - САД

Клучни зборови:
24 прелудиуми Шчедрин Соната Борис Трајанов Македонска филхармонија Гордана Јосифовска Концерт за кларинет и оркестар 1985 Прокофјев Силвана Чулева Шостакович Лазо Ристов Вебер Жарко Тишовски Соната бр. 4 Зое Ерисман Билјана Јовановска студии и поеми Скрјабин Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат