Наслов:

КРАЈОТ ДЕЛОТО НЕ ГО УКРАСИ


Издадено на: 05.06.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6805 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Стојан Стојанов, Марија Тереза Урибе, Маргит Томиќ, Патрицио Мендез, Фрањо Петрушанец
Забелешка:
За „Аида“ и ...

Клучни зборови:
1985 Аида Владо Чучков Мајски оперски вечери Маргит Томиќ Марија Тереза Урибе Патрицио Мендез Стојан Стојанов Фрањо Петрушанец Џузепе Верди

Оригинален извадок: