Наслов:

ДВА ТЕНОРА – ДВЕ ПРЕТСТАВИ


Издадено на: 30.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6800 | Страна: 11

Програма:
Оперите „Бал под маски“ од Џузепе Верди и „Боеми“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Гертруда Мунитиќ, Милена Буљубашиќ, Блаженка Милиќ, Флорин Ѓаконеску, Георги Божиков, Глигориќ, Станковиќ, Паулос Раптис, Миомир Тасиќ, Бранислав Попгеоргиев, Бранимир Стефановиќ; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
За Вердиевиот „Бал под маски“ и „Боеми“ од Пучини

Клучни зборови:
1985 Александар Лековски Бал под маски Блаженка Милиќ Боеми Бранимир Стефановиќ Бранислав Попгеоргиев Владо Чучков Георги Божиков Гертруда Мунитиќ Глигориќ Мајски оперски вечери Милена Буљубашиќ Миомир Тасиќ Паулос Раптис Станковиќ Флорин Ѓаконеску Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат