Наслов:

ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКА


Објавено на: 29.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6799 | Страна: 9

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Радмила Бакочевиќ, Јадранка Јовановиќ, Доро Антоњоли; диригент: Роналдо Розади Скалѕо, Чиле
Забелешка:
За „Норма“ од Белини со гости од Белград и Милано

Клучни зборови:
Норма Винченцо Белини Радмила Бакочевиќ Мајски оперски вечери Јадранка Јовановиќ 1985 Доро Антоњоли Роналдо Розади Скалѕо Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат