Наслов:

НЕКОМПЛЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 23.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6794 | Страна: 13

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Радован Фердинанд, Игор Филиповиќ, Изабела Наве, Георги Божиков, Анастасија Мухиќ, Бранимир Стефановиќ, Кире Лијаковски, Лазар Белевски; диригент: Мјечислав Новаковски
Забелешка:
За „Риголето“ од Ѓ. Верди со Радован Фердинанд, Игор Филиповиќ и Елизабет Наве)

Клучни зборови:
1985 Анастасија Мухиќ Бранимир Стефановиќ Владо Чучков Георги Божиков Игор Филиповиќ Изабела Наве Кире Лијаковски Лазар Белевски Мајски оперски вечери Мјечислав Новаковски Радован Фердинанд Риголето Џузепе Верди

Оригинален извадок: