Наслов:

СТУДИОЗНА ВИОЛЕТА


Издадено на: 22.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6793 | Страна: 10

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Игор Филиповиќ, Татјана Новикова, Екрем Челикол, Кире Лијаковски, Лазе Тодоров, Бранислав Попгеоргиевски, Лазар Белевски; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
За „Травијата“ на годинашните МОВ

Клучни зборови:
„Травијата“ 1985 Александар Лековски Бранислав Попгеоргиевски Владо Чучков Екрем Челикол Игор Филиповиќ Кире Лијаковски Лазар Белевски Лазе Тодоров Мајски оперски вечери Татјана Новикова Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат