Наслов:

АПЛАУЗ НА ОТВОРЕНА СЦЕНА


Објавено на: 18.05.1985
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13764 | Страна: 7

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
Ева Гловицка, Јан Зданович, Тања Вујисиќ, Ана Савиќ-Хусеин, Екрем Хусеин; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
Адолф Адам Екрем Хусеин Мајски оперски вечери Татјана Петковска Ана Савиќ-Хусеин 1985 Ева Гловицка Јан Зданович Тања Вујисиќ Фимчо Муратовски Жизел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат