Наслов:

УБАВ ПОТЕГ – СО „ВАРИЈАЦИИ“


Издадено на: 16.05.1985
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13762 | Страна: 10

Програма:
Опера „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Миомир Тасиќ, Анастасија Димитрова, Мира Тасевска, Кире Лијаковски, Анастасија Низамова-Мухиќ, Милка Ефтимова, Лазар Белевски, Кире Димчевски, Бранислав Попгеоргиев, Илија Рајковски, Славица Петровска; диригент: Мјечислав Новаковски

Клучни зборови:
1985 Анастасија Димитрова Анастасија Низамова-Мухиќ Бранислав Попгеоргиев Волфганг Амадеус Моцарт Илија Рајковски Кире Димчевски Кире Лијаковски Лазар Белевски Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Миомир Тасиќ Мира Тасевска Мјечислав Новаковски Ратка Димитрова Свадбата на Фигаро Славица Петровска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат