Наслов:

РЕТКО УБАВА ПРЕТСТАВА


Објавено на: 15.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6787 | Страна: 10

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Радмила Бакочевиќ, Фанос Петраксис, Радован Фердинанд; диригент: Мјечислав Новаковски
Забелешка:
За „Тоска“ од Пучини, со гости од Белград, Нови Сад, Атина

Клучни зборови:
Тоска Џакомо Пучини Радмила Бакочевиќ Мајски оперски вечери Радован Фердинанд 1985 Мјечислав Новаковски Фанос Петраксис Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат