Наслов:

НЕПОТПОЛНИ РЕШЕНИЈА


Издадено на: 14.05.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6786 | Страна: 10

Програма:
Опера „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Анастасија Димитрова, Милка Ефтимова, Миодраг Тасиќ, Бранислав Попгеоргиев, Анастазија Мухиќ, Мира Тасевска, Кире Лијаковски, Лазар Белевски; диригент: Мјечислав Новаковски, Полска
Забелешка:
За „Свадбата на Фигаро“ од Моцарт на Скопската оперска куќа

Клучни зборови:
1985 Анастазија Мухиќ Анастасија Димитрова Бранислав Попгеоргиев Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Кире Лијаковски Лазар Белевски Милка Ефтимова Миодраг Тасиќ Мира Тасевска Мјечислав Новаковски Свадбата на Фигаро

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат