Наслов:

ДВА РЕЦИТАЛА – ДВЕ НИВОА


Објавено на: 01.04.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6751 | Страна: 7

Програма:
Петнаесетина сонати од Доменико Скарлати; Давидови танци од Роберт Шуман, Соната во d-moll од Георг Фридрих Хендл, Гробот на Купрен од Морис Равел.
Учесници:
Тодор Светиев - пијано; Ксенија Кос - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
Доменико Скарлати Морис Равел Георг Фридрих Хендл Гробот на Купрен Сонати Соната во d-moll Тодор Светиев Ксенија Кос Владо Чучков 1985 Роберт Шуман Давидови танци

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат