Наслов:

УСПЕШНА БАХОВА ВЕЧЕР


Издадено на: 30.03.1985
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13717 | Страна: 8

Програма:
Суита бр. 2 во h-moll, Концерти за две пијана бр. 1 и бр. 3 во c-moll и Концерт за виолина во E-dur од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Фимчо Муратовски; пијано дуо Евгениј Корољов - Љупка Хаџигеоргиева; Јован Колунџија - виолина; Никола Атанасов - флејта

Клучни зборови:
1985 бр. 3 во c-moll Веселинка Бабамова Евгениј Корољов Јован Колунџија Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл на РТС Концерт за виолина во E-dur Концерти за две пијана бр. 1 Љупка Хаџигеоргиева Никола Атанасов Пијано дуо Суита бр. 2 во h-moll Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат