Наслов:

СО ПОРАКИТЕ НА МУЗИЧКИТЕ СОДРЖИНИ


Издадено на: 23.03.1985
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13710 | Страна: 7

Програма:
Предигра „Бајка“ од Моњушко, предигра „Ромео и Јулија“ од Чајковски и Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во a-moll од Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Мјечислав Новаковски; Ферн Рашковиќ - виолина, Србија

Клучни зборови:
1985 Веселинка Бабамова Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во a-moll Македонска филхармонија Мјечислав Новаковски Моњушко Предигра Бајка предигра Ромео и Јулија Ферн Рашковиќ Чајковски Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат