Наслов:

ЦВРСТО, ОРГАНИЗИРАНО, ДОБРО


Објавено на: 19.03.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6740 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Бајка“ од Моњушко, предигра „Ромео и Јулија“ од Чајковски и Концерт за виолина и оркестар бр. 1 од Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Мјачислав Новаковски, Полска; Ферн Рашковиќ - виолина, Србија
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Мјачислав Новаковски, солист - Ферн Рашковиќ - виолина

Клучни зборови:
Владо Чучков предигра Ромео и Јулија Чајковски Македонска филхармонија Шостакович Ферн Рашковиќ Концерт за виолина и оркестар бр. 1 1985 Мјачислав Новаковски Предигра Бајка Моњушко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат