Наслов:

ИНТЕРПРЕТАТОРСКИ ДОСТОИНСТВА


Издадено на: 02.03.1985
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13689 | Страна: 8

Програма:
Циклуси соло песни од Антонин Дворжак, Петар Илич Чајковски, Јоханес Брамс и Франц Шуберт и две оперски арии - од „Пикова дама“ од Чајковски и од „Селска чест“ од Пјетро Маскањи.
Учесници:
Билјана Јовановска - сопран; пијано придружба: Јагода Треневска-Наумова

Клучни зборови:
1985 Антонин Дворжак Билјана Јовановска Јагода Треневска-Наумова Јоханес Брамс оперски арии Петар Илич Чајковски Пикова дама Пјетро Маскањи Ратка Димитрова Селска чест Франц Шуберт Циклуси соло песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат