Наслов:

ДОСТОИНСТВА НА МУЗИЧКАТА КУЛТУРА


Издадено на: 23.02.1985
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13682 | Страна: 7

Програма:
Музика за гудачи од Тома Прошев, Концерт за обоа од Љубомир Бранѓолица, циклус „Црнила“ од Властимир Николовски и кантата „Македонија“ од Михајло Николовски.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Александар Лековски; Васил Атанасов - обоа; вокални солисти: Георги Божиков, Милка Ефтимова, Петар Темелковски; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано; Хорот на РТС

Клучни зборови:
1985 Александар Лековски Васил Атанасов Веселинка Бабамова Властимир Николовски Георги Божиков Евушка Трпкова-Елезовиќ Камерен ансамбл на РТС кантата Македонија Концерт за обоа Љубомир Бранѓолица Милка Ефтимова Михајло Николовски Музика за гудачи Петар Темелковски Тома Прошев Хорот на РТС циклус Црнила

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат