Наслов:

СТАРО ВО НОВА ОБЛЕКА


Објавено на: 31.01.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6700 | Страна: 10

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Анастасија Димитрова, Бранко Попгеоргиев, Кире Лијаковски, Кире Димчевски, Илија Рајковски, Димитри Мариновски, Никола Гагов; диригент: Мјечислав Новаковски, Полска
Забелешка:
За последната шретстава на „Тоска“ од Пучини

Клучни зборови:
Тоска Џакомо Пучини Никола Гагов Анастасија Димитрова Кире Лијаковски Димитри Мариновски Бранко Попгеоргиев Илија Рајковски Кире Димчевски Владо Чучков 1985 Мјечислав Новаковски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат