Наслов:

ОБНОВА И СМЕНА НА ГЕНЕРАЦИИТЕ


Издадено на: 26.01.1985
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13654 | Страна: 8

Програма:
Балет „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус.
Учесници:
Натка Пенушлиска-Митровска, Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Рисима Матевска, Тони Баталаков, Борис Караев, Михајло Јовановски, Снежана Сопотска, Александар Хаџиманов, Екрем Хусеин, Ирена Лозинска, Елена Спасовска, Виолета Станојковска; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1985 Александар Лековски Александар Хаџиманов Борис Караев Виолета Станојковска Дон Кихот Екрем Хусеин Елена Спасовска Зоица Пуровска Зоран Велевски Ирена Лозинска Лудвиг Минкус Михајло Јовановски Натка Пенушлиска-Митровска Рисима Матевска Снежана Сопотска Татјана Петковска Тони Баталаков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат