Наслов:

ВО РАСЧЕКОР


Издадено на: 17.01.1985
Автор: В. Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13645 | Страна: 10

Програма:
Тема со четири варијации за пијано и гудачи „Четири темпераменти“ од Паул Хиндемит и музика за балетот „Аполон, водач на музите“ од Игор Стравински.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Ангел Шурев; Стела Слејанска-Стојаноска - пијано

Клучни зборови:
1985 Ангел Шурев Аполон Бабамова водач на музите Игор Стравински Камерен оркестар на РТС Паул Хиндемит Стела Слејанска-Стојаноска Четири темпераменти

Оригинален извадок: