Наслов:

ПРИЧИНИ ЗА ОПТИМИЗАМ


Објавено на: 17.01.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6688 | Страна: 10

Програма:
Тема со варијации „Четири темпераменти“ од Пол Хиндемит и балетска музика „Аполон и музите“ од Игор Стравински.
Учесници:
Камерен оркестар на РТВ; диригент: Ангел Шурев; Стела Слејанска - пијано
Забелешка:
За концертиот на Камерниот оркестар на РТВ - Скопје, диригент Ангел Шурев, солист С. Слејанска - Стојановска

Клучни зборови:
балетска музика Аполон и музите Владо Чучков Ангел Шурев Игор Стравински Камерен оркестар на РТВ Стела Слејанска Пол Хиндемит 1985 Тема со варијации Четири темпераменти

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат