Наслов:

БЕЗ НАЈУБАВИОТ УКРАС – ГЛЕДАЧИТЕ


Издадено на: 28.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13054 | Страна: 7

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
Михаи Замфир, Емил Пингареску, Родица Митрица-Бадирчеа, Јонел Пантеа, Георге Сара, Елизабета Валуа, Анастасија Димитрова; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Кон претставата на „Дон Карлос“ од Верди со солисти на Букурешката опера, под диригентството на Томислав Шопов

Клучни зборови:
1983 Анастасија Димитрова Георге Сара Дон Карлос Елизабета Валуа Емил Пингареску Јане Коџабашија Јонел Пантеа Мајски оперски вечери Михаи Замфир Родица Митрица-Бадирчеа Томислав Шопов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат