Наслов:

ОРГАНИЗАТОРСКА НЕГРИЖА ЗА НАДЕЖНИТЕ


Издадено на: 13.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13039 | Страна: 10

Програма:
Арии од оперите „Самсон и Далила“, „Кармен“, „Љубовен напиток“, „Травијата“, „Дон Карлос“ и др.
Учесници:
Лидија Илиевска, Дијана Хилје, Миомира Витас, Зринко Сочо, Румена Асенова Коџабашева, Михаил Фердотов; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
„Травијата“ 1983 Дијана Хилје Дон Карлос Зринко Сочо Јане Коџабашија Кармен Лидија Илиевска Љубовен напиток Мајски оперски вечери Миомира Витас Михаил Фердотов Румена Асенова Коџабашева Самсон и Далила Томислав Шопов Томче Грнчаровски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат