Наслов:

ЕБОЛИ НАЈУСПЕШНА


Издадено на: 20.05.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12687 | Страна: 10

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
Кристина Шостек-Радкова, Барбара Загужанска, Јежи Остапјук, Роман Венгжин, Анжеј Хиолски, Георги Божиков, Јоана Јакимовска, Бранимир Стефановиќ, Јордан Тодоровски, Бранка Тодевска; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Кон изведбата на Вердиевата „Дон Карлос“ со гостите од Полска

Клучни зборови:
1982 Анжеј Хиолски Барбара Загужанска Бранимир Стефановиќ Бранка Тодевска Георги Божиков Димитрије Бужаровски Дон Карлос Јежи Остапјук Јоана Јакимовска Јордан Тодоровски Кристина Шостек-Радкова Мајски оперски вечери Роман Венгжин Томислав Шопов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат