Наслов:

РАСПЕАНА МЛАДОСТ


Издадено на: 15.05.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12323 | Страна: 10

Програма:
Увертира од операта „Севилскиот бербер“ од Росини и арии од оперите „Бал под маски“, „Севилски бербер“, „Трубадур“, „Боеми“, „Травијата“ и „Дон Карлос “.
Учесници:
Оркестар при операта на МНТ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Славица Галиќ, Славица Чириќ, Мирослав Живковиќ, Бранка Камбасковиќ, Зорка Хуњак, Арсиниј Арсов, Фазлија Угљеша, Марилена Михаилеску, Горан Симиќ
Забелешка:
кон средбата на младите оперски надежи

Клучни зборови:
„Травијата“ 1981 Арсиниј Арсов Бал под маски Боеми Бранка Камбасковиќ Горан Симиќ Дон Карлос Зорка Хуњак Марилена Михаилеску Милан Фирфов Мирослав Живковиќ Оркестар при операта на МНТ Росини Севилски бербер Славица Галиќ Славица Чириќ Томче Грнчаровски Трубадур Фазлија Угљеша Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат