Наслов:

ПРЕД СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 13.05.1981
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5550 | Страна: 14

Програма:
Арии од оперите „Тоска“, „Севилски бербер“, „Бал под маски“, „Дон Карлос“, „Боеми“ и „Травијата“.
Учесници:
Марилена Михаилеску - сопран, Романија; Славица Галиќ - сопран; Славица Чириќ - сопран, Србија; Горан Симиќ - бас, БиХ; Мирослав Живковиќ - баритон, Србија; Бранка Камбасковиќ - сопран, Србија; Зорка Хуњак - сопран, БиХ; Фазилка Угљеша - сопран, Хрватска; Арсиниј Арсов - тенор, Бугарија

Клучни зборови:
„Травијата“ 1981 Арсиниј Арсов Бал под маски Боеми Бранка Камбасковиќ Владо Чучков Горан Симиќ Дон Карлос Зорка Хуњак Мајски оперски вечери Марилена Михаилеску Мирослав Живковиќ Севилски бербер Славица Галиќ Славица Чириќ Тоска Фазилка Угљеша

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат