Наслов:

НЕКОМПЛЕТНО ГОСТУВАЊЕ


Издадено на: 19.05.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5247 | Страна: 9

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од оперите од Лоѓ и Скопје: Томас Фиташ, Влодимјеж Залевски, Тереза Чизовска, Симеон Гугуловски, Ана Липша-Тофовиќ, Димитри Мариновски; диригент: Војчех Михњевски, Полска

Клучни зборови:
1980 Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Влодимјеж Залевски Војчех Михњевски Димитри Мариновски Дон Карлос Мајски оперски вечери Полска Симеон Гугуловски Тереза Чизовска Томас Фиташ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат