Наслов:

УБАВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПОЛСКИТЕ УМЕТНИЦИ


Објавено на: 17.05.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11966 | Страна: 7

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти на Операта од Лоџ, Полска: Томаш Фитас, Тереза Чизовска, Влоѓимеш Залевски; диригент: Војчех Михњевски; останати солисти: Симеон Гугуловски, Димитри Мариновски, Ана Липша-Тофовиќ, Бранимир Стефановиќ.

Клучни зборови:
Тереза Чизовска Влоѓимеш Залевски Џузепе Верди Војчех Михњевски Ана Липша Тофовиќ Бранимир Стефановиќ Дон Карлос Мајски оперски вечери Димитри Мариновски Јане Коџабашија Томаш Фитас 1980 Симеон Гугуловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат