Наслов:

ДОСТОЈНО ЗА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ НА МОВ


Издадено на: 03.06.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11623 | Страна: 10

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Ернесто Веронели, Николае Херлеа, Мајда Радиќ, Анте Мијач, Георги Божиков, Анастасија Димитрова; диригент: Ино Перишиќ

Клучни зборови:
1979 Анастасија Димитрова Анте Мијач Георги Божиков Дон Карлос Ернесто Веронели Ино Перишиќ Јане Коџабашија Мајда Радиќ Мајски оперски вечери Николае Херлеа Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат