Наслов:

ЗАВИДНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 22.05.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11611 | Страна: 9

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од оперската куќа во Осло: Алмар Хеген, Одбјорн Тенфјорд, Кнут Скрам, Веса Хансен, Мирјана Данчуо; диригент: Зденко Пехарда; останати солисти: Симеон Гугуловски

Клучни зборови:
1979 Алмар Хеген Веса Хансен Дон Карлос Зденко Пехарда Кнут Скрам Мајски оперски вечери Милан Фирфов Мирјана Данчуо Одбјорн Тенфјорд Симеон Гугуловски Џузепе Верди

Оригинален извадок: