Наслов:

ПРОЛЕТ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 15.04.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11576 | Страна: 10

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Анастасија Димитрова, Симеон Гугуловски, Георги Божиков, Ана Липша-Тофовиќ, Димитри Мариновски, Бранислав Попгеоргиев, Анастазија Низамова-Мухиќ, Миомир Тасиќ, Бранимир Стефановиќ; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1979 Ана Липша Тофовиќ Анастазија Низамова-Мухиќ Анастасија Димитрова Бранимир Стефановиќ Бранислав Попгеоргиев Георги Божиков Димитри Мариновски Дон Карлос Јане Коџабашија Миомир Тасиќ Симеон Гугуловски Томислав Шопов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат