Наслов:

„ДОН КАРЛОС“ СО СОФИСКИ СОЛИСТИ


Издадено на: 27.05.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10179 | Страна: 9

Програма:
Опера „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софиската опера: Стефан Еленков, Љубомир Бодуров, Никола Василев, Николај Стоилов, Јулија Винер-Ченишева, Бојка Косева; диригент: Асен Најденов; останати солисти: Станко Липша, Бранка Тодевска

Клучни зборови:
1975 Асен Најденов Бојка Косева Бранка Тодевска Дон Карлос Јелица Тодорчевска Јулија Винер-Ченишева Љубомир Бодуров Никола Василев Николај Стоилов Станко Липша Стефан Еленков Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат