Наслов:

ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 16.05.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10168 | Страна: 12

Програма:
Арија на Грофот од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Каватина на Розина од операта „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини, Арија на Алфред од операта „Травијата“ од Џузепе Верди, Арија на Мизета од операта „Боеми“ од Џакомо Пучини, Арија на Мефисто од операта „Фауст“ од Шарл Гуно, Арија на Сантуца од операта „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи, Арија на Војводата од операта „Риголето“ од Џузепе Верди, Арија на Шарлота од операта „Вертер“ од Жил Масне; Арија на Филип од операта „Дон Карлос“ од Џузепе Верди
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Милан Фирфов - баритон; Емилија Аврамовска - сопран; Калуди Калудов - тенор; Ѓелеге Ѓул - сопран; Живко Пранчев - баритон; Светлана Димовска - сопран; Димитру Трандафир - тенор; Недјалка Бошкова - мецосопран; Асен Василев - бас; Агрипина Теохари Петреску - сопран

Клучни зборови:
1975 Агрипина Теохари Петреску Асен Василев Боеми Вертер Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Димитру Трандафир Дон Карлос Ѓелеге Ѓул Емилија Аврамовска Живко Пранчев Жил Масне Кавалерија Рустикана Калуди Калудов Македонска филхармонија Милан Фирфов Недјалка Бошкова Пјетро Маскањи Риголето Свадбата на Фигаро Светлана Димовска Севилскиот берберин Травијата Фауст Фимчо Муратовски Џакомо Пучини Џоакино Росини Џузепе Верди Шарл Гуно

Оригинален извадок: