Наслов:

КОНСТАНТЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ


Објавено на: 28.12.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3588 | Страна: 11

Програма:
Соната за флејта и харфа од Винчи, Пасакаља за соло харфа од Хендл, Соната за флејта и харфа од Реид, „Сиринке“ за флејта од Дебиси, Три прелудиуми за харфа од Среботњак и Три фрагменти од Лутославски.
Учесници:
Татјана Шопова - харфа; Никола Атанасов - флејта

Клучни зборови:
Реид Дебиси Сиринке Хендл Три прелудиуми за харфа Никола Атанасов Среботњак Татјана Шопова 1974 Три фрагменти Соната за флејта и харфа Пасакаља за соло харфа Владо Чучков Винчи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат