Наслов:

ЕДЕН ДЕБИ И ЕДЕН ЈУБИЛЕЈ


Издадено на: 26.12.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10032 | Страна: 9

Програма:
Опера „Љубовен напиток“ од Гаетано Доницети Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
Бранка Тодевска - сопран; Катерина Коцка - примабалерина, БиХ; Мирчеа Хурдубае, БиХ

Клучни зборови:
1974 Адолф Адам Бранка Тодевска Гаетано Доницети Жизел Јелица Тодорчевска Катерина Коцка Љубовен напиток Мирчеа Хурдубае

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат