Наслов:

ДВА ИНТЕРЕСНИ МЕЦОСОПРАНА


Издадено на: 15.12.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10021 | Страна: 12

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Милка Ефтимова - сопран; останати солисти: Анастазија Димитрова, Звонимир Кристиќ, Ѓорѓи Божиков, Димитар Мариновски, Евдокија Доброхотова; диригент: Олдржих Пипек Александра Ивановиќ - сопран; останати солисти: Анастазија Димитрова, Стојан Стојанов; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1974 Александар Лековски Александра Ивановиќ Анастазија Димитрова Винченцо Белини Димитар Мариновски Ѓорѓи Божиков Евдокија Доброхотова Звонимир Кристиќ Јелица Тодорчевска Милка Ефтимова Норма Олдржих Пипек Стојан Стојанов Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат