Наслов:

УМЕТНОСТ ШТО МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВА


Издадено на: 13.12.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10019 | Страна: 9

Програма:
Пет прелудиуми од Дмитриј Шостакович, Слики од изложбата од Модест Мусоргски и дела од Фредерик Шопен.
Учесници:
Владимир Крањев - пијано

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1974 Владимир Крањев Дмитриј Шостакович Модест Мусоргски Пет прелудиуми Сотир Голабовски Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат