Наслов:

СОЛИДНО КАМЕРНО ДУО


Издадено на: 13.12.1974
Автор: Драгољуб Морачиќ, Јединство, Приштина.
Периодика: Нова Македонија
Број: 10019 | Страна: 9

Програма:
Соната во e-moll од Антонио Вивалди, Три фантазии од Роберт Шуман, Елегија од Габриел Форе, Соната во e-moll од Јоханес Брамс
Учесници:
Душка Тасевска - виолончело; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1974 Антонио Вивалди Габриел Форе Драгољуб Морачиќ Душка Тасевска Елегија Јасминка Чакар-Георгиева Јоханес Брамс Роберт Шуман Соната во e-moll Три фантазии

нема скениран примерок