Наслов:

ВОЗБУДЛИВ НАСТАН


Издадено на: 12.12.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3574 | Страна: 7

Програма:
Шест творби од Шопен, Пет прелудиуми од Шостакович и „Слики од изложбата“ од Мусоргски.
Учесници:
Владимир Крајњев - пијано, СССР

Клучни зборови:
1974 Владимир Крајњев Владо Чучков Пет прелудиуми Слики од изложбата Шест творби Шопен Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат