Наслов:

НЕИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 07.12.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10013 | Страна: 9

Програма:
Арии од Хенри Персл, Жан Батист Лили, Петар Илич Чајковски и Волфганг Амадеус Моцарт, „Лем Едим“ од Стеван Мокрањац, три соло песни од Морис Равел, Залез и Молитва од Тодор Скаловски, Моменти без причина од Душан Радиќ
Учесници:
Миомир Николиќ - бас, Србија; Александар Коларевиќ - пијано

Клучни зборови:
1974 Александар Коларевиќ Волфганг Амадеус Моцарт Душан Радиќ Жан Батист Лили Залез Јелица Тодорчевска Лем Едим Миомир Николиќ Молитва Моменти без причина Морис Равел Петар Илич Чајковски Стеван Мокрањац Тодор Скаловски три соло песни Хенри Персл

Оригинален извадок: