Наслов:

НЕЗАБОРАВНА АЦУЧЕНА


Издадено на: 04.12.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10010 | Страна: 10

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Солисти од Белград: Ѓурѓевка Чакаревиќ, Милка Стојановиќ, Живоин Сарамандиќ, Стојан Стојанов, Јован Глигоријевиќ; останати солисти: Евдокија Доброхотова, Јордан Тодоровски, Бранко Попгеоргиев; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1974 Бранко Попгеоргиев Ѓурѓевка Чакаревиќ Евдокија Доброхотова Живоин Сарамандиќ Јелица Тодорчевска Јован Глигоријевиќ Јордан Тодоровски Милка Стојановиќ Олдржих Пипек Стојан Стојанов Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат