Наслов:

ЧИСТ ДОПИР СО МУЗИКАТА


Издадено на: 04.12.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3567 | Страна: 7

Програма:
Соната во D-dur 306 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во d-moll бр. 3 оп. 103 од Јоханес Брамс, Соната бр. 2 од Андреј Ешпај, Шпанска суита од Мануел де Фаља и Етида во форма на валс од Камиј Сен-Санс.
Учесници:
Едуард Грач - виолина, СССР; А. Малолетникова - пијано

Клучни зборови:
1974 Андреј Ешпај Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Едуард Грач Етида во форма на валс Јоханес Брамс Малолетникова Мануел де Фаља Соната бр. 2 Соната во D-dur 306 Соната во d-moll бр. 3 оп. 103 Шпанска суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат