Наслов:

ВИСОКО НИВО НА ИСПОЛНИТЕЛСКО МАЈСТОРСТВО


Издадено на: 03.12.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10009 | Страна: 12

Програма:
Соната во D-dur КВ 306 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната бр. 3 во d-moll оп. 103 од Јоханес Брамс, Соната бр. 2 од Андреј Ешпај, Шпанска свита од Мануел де Фаља, Едити во форма на валцер од Камиј Сен-Санс
Учесници:
Едуард Грач - виолина, СССР; Ала Малолеткова - пијано, СССР

Клучни зборови:
1974 Ала Малолеткова Андреј Ешпај Волфганг Амадеус Моцарт Едити во форма на валцер Едуард Грач Јоханес Брамс Камиј Сен-Санс Мануел де Фаља Соната бр. 2 Соната бр. 3 во d-moll оп. 103 Соната во D-dur КВ 306 Сотир Голабовски Шпанска свита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат