Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА ЈУБИЛЕЈОТ


Објавено на: 01.12.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10007 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Свадбата на Фигаро“, Концерт за флејта и оркестар бр. 1 во G-dur, Симфонија во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тодор Скаловски; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
Предигра кон операта Свадбата на Фигаро 1974 Концерт за флејта и оркестар бр. 1 во G-dur Тодор Скаловски Волфганг Амадеус Моцарт Киро Божиновски Димитрије Бужаровски Македонска филхармонија Симфонија во g-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат