Наслов:

УШТЕ ЕДНА СРЕДБА СО ВЕРДИ


Издадено на: 24.11.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10002 | Страна: 12

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Анастазија Димитрова, Искра Божиновска, Стојан Стојанов, Димитри Мариновски, Георги Божиков, Коста Шуваковиќ, Евдокија Доброхотова, Јордан Тодоровски, Гога Трајанов, Слободан Сарделиќ, Бранко Попгеоргиев, Шиме Луцин; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1974 Ана Липша Тофовиќ Анастазија Димитрова Бранко Попгеоргиев Георги Божиков Гога Трајанов Димитри Мариновски Евдокија Доброхотова Искра Божиновска Јелица Тодорчевска Јордан Тодоровски Коста Шуваковиќ Олдржих Пипек Слободан Сарделиќ Стојан Стојанов Трубадур Џузепе Верди Шиме Луцин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат