Наслов:

СРЕДБА ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПОВТОРИ


Издадено на: 23.11.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10001 | Страна: 10

Програма:
Кантата од Доменико Скарлати, „Весела страокласична песна“ од Маркези, „Темјанушка“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Приспивалка“ од Јоханес Брамс, „Желба“ од Фредерик Шопен, „Есен“ од Петре Богданов-Кочко и арии од оперите „Орфеј“, „Љубовен напиток“ и „Бал под маски“.
Учесници:
Васка Биџова-Гајдова - сопран

Клучни зборови:
1974 Бал под маски Васка Биџова Гајдова Весела страокласична песна Волфганг Амадеус Моцарт Доменико Скарлати Есен Желба Јелица Тодорчевска Јоханес Брамс Кантата Љубовен напиток Маркези Орфеј Петре Богданов Кочко Приспивалка Темјанушка Фредерик Шопен

Оригинален извадок: